UTC−11 е назнака за часовно отстапување од −11 часа. Ова време се користи во следниве места:

UTC−11: сино (декември), портокалово (јуни), жолто (преку цела година), светлосино - морски површини
Како стандардно време (преку целата година)
Како стандардно време (зима на јужната полутопка)

Наводи Уреди