UTC−10:30

временско отстапување од UTC
Карта на светот на која се обележани часовните појаси

UTC−10:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −10 часа и 30 минути.

ИсторијаУреди

Ова временско отстапување било користено како стандардно време на Хаваите во периодот од 1896 до 1947 година, а потоа часовниот појас била променета во UTC−10:00.

ПоврзаноУреди