UTC−03:30

временско отстапување од UTC

UTC−03:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −3 часа и 30 минути.

Карта на светот на која се обележани часовните појаси

Како стандардно време (зима на северната полутопка)Уреди

Северна АмерикаУреди

ИсторијаУреди

Ова временско отстапување било користено како стандардно време во Уругвај од 1 април 1924 до 14 март 1942 година, како и во Суринам од 1 октомври 1945 до 1 октомври 1984 година, а потоа часовниот појас во обете земји била променета во UTC−03:00.

ПоврзаноУреди