UTC−02:30

временско отстапување од UTC

UTC−02:30 — ознака за временско отстапување од UTC во износ од −2 часа и 30 минути.

Карта на светот на која се обележани часовните појаси

Како стандардно време (лето на северната полутопка)Уреди

Северна АмерикаУреди

ПоврзаноУреди