UTC+06:30 - ознака за временско отстапување од UTC од +06:30.

Како стандардно време (цела година)Уреди

Големи градови: Јангон

Југоисточна АзијаУреди

  •   Мјанмар – Мијанмарско стандардно време

Индиски ОкеанУреди