Националистичка народна коалиција

(Пренасочено од Nationalist People's Coalition)

Националистичка народна коалиција (англиски: Nationalist People's Coalition или NPC) — политичка партија на Филипините.

Националистичка народна коалиција
Nationalist People's Coalition
Претседавач Фаустино Ди Јр..
Претседател фриско Сан Хуан
Главен раководител Едуардо Кохуангко Јр.
Генерален секретар Мајкл Џон Дунавит
Основана 1991
Политичка идеологија Национализам
Политичка позиција Десен центар
Меѓународно здружение Нема
Бои Црвана, бела, зелена
Портал [1]
Поврзано Политика на Филипините

Список на партии

Резултати

уреди

Партијата освои само 3 од вкупно 12 можни седишта во сенатот.

Надворешни врски

уреди

Предлошка:Политика наФилипините