Lo-Lee-Ta-Too — музички албум на македонската група „Фолтин“ од 2005 година, издание на „Ding Dong Records“.

Список на песни

уреди

Албумот содржи девет песни:[1]

 • Financial Times
 • Lo-Lee-Ta-Too
 • The Tip of the Tongue
 • I'll Die If You Touch Me
 • Ding Dong
 • Psst!
 • Garneta
 • Prsti prsti
 • Milice

Опис на албумот

уреди

На албумот настапуваат следниве музичари:[2]

Автори на музиката и на текстовите се членовите на „Фолтин“, со исклучок на наеколку песни за кои текстовите се напишани од: Владимир Набоков и Пјер де Росан. Албумот е снимен во студиото „Zlust“ во Скопје, освен песната песната „I'll die if you touch me, која е снимена во скопското студио „Тра-ла-ла“ во февруари 2005 година. Сите песни се компонирани и аранжирани од членовите на групата; инженери на звукот биле Бојан Угриновски и Мите Димоски (само на песната „I'll die if you touch me“; албумот го миксирал Мите Димовски; продуценти на албумот се членовите на „Фолтин“ и Иво Антов; автор на дизајнот на обвивката е Атанас Георгиев.[3]

Наводи

уреди
 1. Foltin, Lo-Lee-Ta-Too, Ding Dong Records 001, 2005.
 2. Foltin, Lo-Lee-Ta-Too, Ding Dong Records 001, 2005.
 3. Foltin, Lo-Lee-Ta-Too, Ding Dong Records 001, 2005.