Little Mix порано позната како Rhythmix е британска женска денс-поп група, која победи на британското издание на X-Factor во 2011 година, со што стана првата женска група која победи во конкуренцијата. Се состои од четири члена, кои се во групата - Пери Едвардс, Џејд Тирвол, Ли-Ан Пинок и Џеси Нелсон. Групата има договор со издавачка куќа на Сајмон Колвел.

Little Mix
Биографски податоци
ПотеклоЛондон, Велика Британија
ЖанровиПоп
R&B
Денс-поп
Период на активност2011-сегашност
ИздавачиSyco, Columbia
Мреж. местоlittle-mix.com
Членови
Пери Едвардс
Џеси Нелсон
Ли-Ан Пинок
Џејд Тирвол

ДискографијаУреди

Студиски албумиУреди

 • „DNA“ (2012)
 • „Salute“ (2013)
 • „Get Weird“ (2015)
 • „Glory Days“(2017)
 • "LM5" (2019)

СингловиУреди

 • „Cannonball“ (2011)
 • „Wings“ (2012)
 • „DNA“ (2012)
 • „We Are Who We Are“ (2012)
 • „Going Nowhere“ (2013)
 • „Move“ (2013)
 • „Little Me“ (2013)
 • „Word Up!“ (2014)
 • „Boy“ (2014)
 • „Mr. Loverboy“ (2014)
 • „Black Magic“ (2015)
 • „Love Me Like You“ (2015)
 • „Secret Love Song“ (2016)
 • „Grown“ (2016)
 • „Shout Out to My Ex“ (2016)
 • „Touch“ (2017)
 • „No More Sad Songs“ (2017)
 • „Power“ (2017)
 • "Woman Like Me ft. Nicki Minaj (2019)
 • "Think About Us" ft. Ty Dolla Signs (2019)
 • "Strip" ft. Sharaya J (2019)
 • "More Than Words" ft. Kamile (2019)

Видео клиповиУреди

Видео клип Премиера Албум
Cannonball 2011 -
Wings 2012 DNA
DNA 2012 DNA
We Are Who We Are 2013 DNA
Going Nowhere 2013 DNA
Move 2013 Salute
Little me 2013 Salute
Word up! 2014 -
Boy 2014 Salute
Mr. Loverboy 2014 Salute
Christmas (Baby please come home) 2014 -
Dreamin' together 2015 -
Black magic 2015 Get Weird
Love me like you 2015 Get Weird
Secret love song 2016 Get Weird
Grown 2016 Get Weird
Shout out to my ex 2016 Glory Days
Touch 2017 Glory Days
No More Sad Songs 2017 Glory Days
Power 2017 Glory Days

ТурнеиУреди

 • „DNA Tour“ (2013)
 • „The Salute Tour“ (2014)
 • „The Get Weird Tour“ (2016)
 • „The Glory Days Tour“ (2017)