Funk Shui (рок-група)

македонска рок група

Funk Shui - македонска рок-група.

СоставУреди

Првобитно, групата ја сочинувале: Лука Ѓоргиевски - вокал, гитара и пијано, Давид Николовски - тапани и Стефан Стојанов - бас-гитара,[1] а подоцна, Стојанов бил заменет со Михаил Намичев.[2]

ДискографијаУреди

Групата ги има објавено следниве албуми:

Надворешни врскиУреди

  • www.facebook.com/shuithefunk

НаводиУреди

  1. Funk Shui, Aether, IM0018, ИнтерМедиа, 2012.
  2. Funk Shui, R.E.M., TR003, 22 Records.
  3. Funk Shui, Aether, IM0018, ИнтерМедиа, 2012.
  4. Funk Shui, R.E.M., TR003, 22 Records.