China (албум од Вангелис)

China е албум од Вангелис објавен во 1979 година. Иако тој никогаш не бил во Кина, тој искористил кинески инструменти при компонирањето на песните од овој албум.

„China“
Албум од Вангелис
Издаден1979
СнименNemo Studios, Лондон, 1978
Жанрелектронска музика
Траење41:17
Издавачка куќаPolydor

(LP) POLD 5018

(CS) 813653-4
ПродуцентВангелис
Вангелис — Хронологија
The Dragon
(1978)
China
(1979)
Odes
(1979)
 Професионални оценки
Прегледни резултати
Извор Оценка
Allmusic 4.5/5 ѕвездички[1]

Список на песни

уреди
  1. "Chung Kuo" – 5:31
  2. "The Long March" – 2:01
  3. "The Dragon" – 4:13
  4. "The Plum Blossom" – 2:36
  5. "The Tao of Love" – 2:46
  6. "The Little Fete" – 3:01
  7. "Yin & Yang" – 5:48
  8. "Himalaya" – 10:53
  9. "Summit" – 4:30

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди