Bioscopia - албум на Елена Христова и Горан Трајкоски од 2011 година, издание на „SJF Records“.

Песни уреди

Албумот содржи 14 песни:[1]

 1. Орли
 2. Еребиченце
 3. Филка
 4. Арса
 5. Калина
 6. Дафина
 7. Месечино!
 8. Стојан
 9. Јана
 10. Кукавица!
 11. Змејко
 12. Билбил
 13. Ој девојче!
 14. Ѓурге

Информации за албумот уреди

На албумот настапуваат: Елена Христова (вокал), Горан Трајкоски (продукција, програмирање и аранжмани), Марија Ѓаковска (виолина), Игор Василев - Новоградска (контрабас), Дејан Теодосиевски (виолончело) и Анастасиј Јоану (кларинет). Албумот е снимен во студиото „Тра-ла-ла“ во Скопје, снимањето и мастерингот ги направил Димитар Димовски, продуценти се Христова и Трајкоски, а дизајнот на обвивката е дело на Деан и Љубиша Петровски.[2]

Наводи уреди

 1. Elena Hristova, Goran Trajkoski, Bioscopia, SJF Records 131, 2011.
 2. Elena Hristova, Goran Trajkoski, Bioscopia, SJF Records 131, 2011.