97 (број)

природен број

97

деведесет и седум
96 97 98
Редно: деведесет и седми
Делители:
Факторизација:
Римски: XCVII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

97 (деведесет и седум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 96 а претходник на бројот 98.