83 (број)

природен број

83

осумдесет и три
82 83 84
Редно: осумдесет и три
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXXIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

83 (осумдесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 82 а претходник на бројот 84.