79 (број)

природен број

79

седумдесет и девет
78 79 80
Редно: седумдесет и деветти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXXIX
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

79 (седумдесет и девет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 78 а претходник на бројот 80.