68 (број)

природен број

68

шеесет и осум
67 68 69
Редно: шеесет и осум
Делители:
Факторизација:
Римски: LXVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

68 (шеесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 67 а претходник на бројот 69.