65 (број)

природен број

65

шеесет и пет
63 65 66
Редно: шеесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: LXV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

65 (шеесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 64 а претходник на бројот 66.