58 (број)

природен број

58

педесет и осум
57 58 59
Редно: педесет и осми
Делители:
Факторизација:
Римски: LVIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

58 (педесет и осум)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 57 а претходник на бројот 59.