.ytнајвисок државен домен за Мајот. Дел од регистарот на Франција. Официјалната адреса на регистраторот е nic.yt која пак пренасочува кон француската страница за регистрација, AFNIC. Регистрациите, кои биле привремено суспендирани, продолжиле во декември 2011 година.

.yt
Воведен1997
Тип на доменНајвисок државен домен
СостојбаАктивен
РегистарAFNIC
ПокровителAFNIC
Наменета употребаЕнтитети поврзани со Мајот
Фактичка употребаРетко користен
СоставРегистрациите с на второ ниво
Мреж. местоnic.yt (redirects to afnic.fr)
DNSSECда

Надворешни врскиУреди