.pl е главен Интернет домен за Полска. Со доменот управува НАСК.

Второстепени домени уреди

Функционални домени

  • .com.pl, .biz.pl - комерцијални
  • .net.pl
  • .art.pl - уметнички
  • .edu.pl - образовни
  • .org.pl, .ngo.pl
  • .gov.pl - владини
  • .info.pl - информациски
  • .mil.pl - воени

Надворешни врски уреди

Статистика на .pl

Официјално мрежно место