Чешки Крумлов

Чешки Крумлов е град кој се наоѓа на реката В‘лтава. Градот е основан и изграден во текот на околу 13 век со помош на ренесансните, барокните елементи. Градот е под заштита на УНЕСКО.

Ceskykrumlov.JPG