Чаша е предмет со тркалезна форма, кој се користи за пиење на различни течности. Чашите најчесто се со зафатнина од два децилитра, но постојат и во други големини. Се изработубаат од стакло, пластика, керамика, дрво и др.

Чаша за виски.

Видови на чашиУреди

ГалеријаУреди