Чарлс Фокс (математичар)

Чарлс Фокс (17 март 1897 година, во Лондон, Обединето Кралство – 30 април 1977 година, во Монтреал, Канада) ― британски математичар кој ја вовел Фокс-Рајтовата функција и Фоксовата Х-функција. Во 1976 година, тој добил почесен докторат на Универзитетот Конкордија.[1]

Наводи уреди

  1. „Honorary Degree Citation - Charles Fox | Concordia University Archives“. archives.concordia.ca. Посетено на 31 јули 2022.

Надворешни врски уреди