Црква „Вознесение Христово“ - Свидовица

црква во селото Свидовица

„Вознесение Христово“христијански храм кој се наоѓа во Свидовица, Општина Струмица.

Вознесение Христово
македонска православна црква
Епархија Струмичка
Местоположба

Карта

Место Свидовица
Општина Струмица
Држава Македонија
Општи податоци
Покровител Вознесение Христово
Изградба 2012
Архитектонски опис