Црква на сите светители (Печерски реон - Киев)

Црквата на сите светители (украински: Церква Всіх Святих) е црква која се наоѓа во Киевско-печерската лавра во Киев, Украина.

Црква на сите светители
Церква Всіх Святих
МестоКиев
ЗемјаУкраина
Историја
Основана1696
Архитектура
Завршена1698

Христијанскиот храм бил изграден во периодот од 1696 до 1698 година во стил на барок.