Црква Свети Михаил и Гаврил (Сараево)

Старата православна црква (српски: Стара православна црква или Stara pravoslavna crkva) ) е црква која се наоѓа во Сараево, Босна и Херцеговина и е во склопот на Српската православна црква. Црквата била изградена во 1539 година на темелите на некоја уште постара црква. Во 1960 година била реконструирана.

Стара Православна Црква
Stara pravoslavna crkva
Sarajevo old orthodox01.jpg
Основни податоци
МестоСараево, Босна и Херцеговина