Црква Санта Балбина

Црквата Санта Балбина (италијански :Basilica di Santa Balbina all'Aventino) е црква која се наоѓа во Рим, Италија[1] и е во склопот на Римокатоличката црква. Црквата била изградена во 4 век. Посветена е на Свети Балбина.

Црква Санта Балбина
Basilica di Santa Balbina all'Aventino
Основни податоци
МестоРим, Италија

Наводи уреди