Централноафриканската Република на Олимписките игри

(Пренасочено од ЦАР на Олимписките игри)

Централноафриканската Република испраќала спортисти на сите Летни олимписки игри одржани помеѓу 1984 и 2008 година, како и првиот настап во 1968 година. Меѓутоа држава сè уште нема освоено олимписки медал. Ниеден спортист од Централноафриканската Република нема настапено на некои Зимски олимписки игри.

ЦАР на Олимписките игри

Знаме на Централноафриканската Република
МОК-код  CAF
НОК Национален спортски комитет на Централноафриканска Република
Олимписка историја
Летни олимпијади

МедалиУреди

ЛОИУреди

Игри Спортисти Злато Сребро Бронза Вкупно Место
Мексико 1968 1 0 0 0 0
Минхен 1972 не учествувале
Монтреал 1976
Москва 1980
Лос Анџелес 1984 3 0 0 0 0
Сеул 1988 15 0 0 0 0
Барселона 1992 16 0 0 0 0
Атланта 1996 5 0 0 0 0
Сиднеј 2000 3 0 0 0 0
Атина 2004 4 0 0 0 0
Пекинг 2008 3 0 0 0 0
Лондон 2012 6 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0