Отвори го главното мени

Ховалд е село и поранешна општина во округот Саксонска Швајцарија-Источни Рудни Планини, во Саксонија, Германија. На 1 август 2007 станала дел од Нојштат (Саксонија), откако жителите одлучиле на 13 мај 2007 да се приклучат кон поголем град.[1]

НаводиУреди