Хистидин

хемиско соединение

Хистидин е органско соединение, од групата на аминокиселини.

L-Хистидин
Histidin - Histidine.svg
L-histidine-zwitterion-from-xtal-1993-3D-balls-B.png
Назнаки
71-00-1 X mark.svgН
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 773
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди