Хваршиски јазик


Хваршиски јазиксевероисточен кавкаски јазик од тезичката подгрупа на јазици. Јазикот го зборуваат 300 луѓе во Дагестан, Русија.

Хваршиски јазик
Зборуван во: Русија 
Регион: Дагестан
Вкупно говорници:
Јазично семејство: северни кавкаскии
 Хваршиски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: cau
ISO 639-3: khv