Хамфри (Прв војвода од Глостер)

Хамфри (3 октомври 139023 февруари 1447) бил војвода од Глостер. Тој бил син на англискиот крал Хенри IV и неговата сопруга Марија.

Хамфри
војвода од Глостер
ТаткоХенри IV
МајкаМарија