Филип Хајден (роден на 26 септември 1988 во Марбах на Некар) е германски кошаркар. Тој од 2018 година игра за тимот на USC Хајделберг кој се натпреварува во лигите од понизок ранк. Висок е 206 сантиметри и игра на позиција центар.

Филип Хајден во 2022 година

Надворешни врски Уреди