ПФК Беласица (Петрич)

(Пренасочено од ФК Беласица (Бугарија))

ФК „Беласица“ е фудбалски клуб од градот Петрич, Бугарија. Игра во В група. Тренер на клубот во моментов е Мирослав Митев.

Беласица (Петрич)
Целосно име ФК Беласица - Петрич
Основан 1923
Распаднат
Стадион стадион Цар Самуил
Капацитет 15.000
Лига В група
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Домашен дрес
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Гостински дрес