ФК Бабуна е македонски фудбалски клуб од село Мартолци, Општина Чашка. ФК Бабуна настапува во Општинската фудбалска лига - Велес, а воедно претставува и најголем успех во историјата на клубот е учеството во Третата фудбалска лига.