Утар Прадеш
Утар Прадеш - उत्तर प्रदेश
Држава: Индија
Главен град: Лахнау
Површина: 243.286 km²
Население: 190.891.000
Густина на население: 783 жит./km²
Јазик: хинди, урду и англиски
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Утар Прадеш во Индија


Утар Прадеш е сојузна држава во северна Индија со површина од 243.286 km² и 66.396.000 жители.