Тусон

град во Аризона, САД

Тусон (англиски: Tucson) — град во американската држава Аризона. Овој град според статистиките во 2007 година, има 525 529 жители, што го прави најголем град во Аризона по Финикс, и 32-ти град по број на жители во САД.

Тусон, Аризона