Финикс

град во Аризона, САД

Финикс (англиски: Phoenix) — главен град на сојузната држава Аризона, САД. Овој град според статистиките во 2007 година, има 1 512 986 жители, што го прави најголем град во Аризона, и петти град по број на жители во САД.

Феникс, Аризона

Феникс како мотив во популарната култура уреди

  • „Кога ќе пристигнам во Феникс“ (англиски: By The Time I Get To Phoenix) — песна на американскиот соул-музичар Ајсак Хејс (Isaac Hayes) од 1969 година.[1]

Наводи уреди