Трелеборг (шведски:Trelleborg) е град во Шведска, во крајниот јужен дел на државата. Се наоѓа во округот Сконе каде е шести град по големина. Тој е исто и седиште на истоимената општина. Со оглед на тоа е дека е најјужен град во земјата, тој е познато летно туристичко одредиште. Зафаќа површина од 13,66 км² и тука живеат над 30,000 жители.

Мапа на Трелеборг која датира од 1930 година