Тофол е административен центар (главен град) на сојузната држава Косрае во Микронезија.

Карта на Косрае.

ГеографијаУреди

Тофол се наоѓа во источниот дел од земјата. Административно, Тофол е дел од општината Лелу и се наоѓа југозападно од островот Лелу.

ПоврзаноУреди

Координати: 5°19′59″ N; 163°00′00″ E / 5.333° N; 163° E / 5.333; 163