Торонаски јазик

Торонаскиот јазик е исчезнат нигер-конгоански јазик од подгрупата на талодиско-хејбански јазици. Јазикот се зборувал во Судан и бил заменет со тираски јазик.[1]

Торонаски јазик
Застапен воСудан
Говорници0  
Јазично семејство
Јазични кодови
ISO 639-3tqr

НаводиУреди

ПоврзаноУреди