Тимаски јазик

Тимаски јазиккардофански јазик од подгрупата на катласки јазици. Јазикот е познат и под имињата доморички или ломорички јазик. Тимаскиот е сроден со калачкиот јазик и се зборува во Судан.[1]

Тимаски јазик
Застапен воСудан
Говорницин/п  
Јазично семејство
Јазични кодови
ISO 639-3tms

НаводиУреди

ПоврзаноУреди