Катла (јазици)

(Пренасочено од Катласки јазици)

Катла е мало јазично семејство кое се зборува во Судан. За овие јазици не е сигурна нивната класификација во рамките на нигер-конгоанските јазици, бидејќи не споделуваат карактеристики со останатите нигер-конгоански јазици.

катла
Географска
распространетост:
Судан
Класификација:нигер-конгоански
  • катла
Гранки:

ПоделбаУреди

катла 

калачки јазиктимаски јазикКористена литератураУреди

ПоврзаноУреди