Теферич преставува скопска населба која административно потпаѓа во рамките на Општина Кисела Вода, а во минатото на Општина Сопиште. Во некои случаи се смета за дел од населбата Припор. Денес Теферич е недоволно урбанизирана населба со преку 200 домаќинства.[1]

Цркви[2]

НаводиУреди

  1. Населбата Теферич тоне во кал и ѓубре, општината Сопиште крева раце“, Дневник (посет. 6 јануари 2013 г). (на македонски)
  2. Јелена Павловска, Наташа Ниќифоровиќ и Огнен Коцевски (2011). Валентина Божиновска. уред (на македонски). Карта на верски објекти во Македонија. Менора - Скопје: Комисија за односи во верските заедници и религиозните групи. ISBN 978-608-65143-2-7. 
  3. „Ќе се освети црквата „Св. Преображение“ на Теферич“ (македонски). Сител. 09.10.2011 - 09:57. конс. 2011-10-09.