Теодора (принцеза на Грција)

Принцеза Теодора (грчки: Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας και Δανίας) (родена на 9 јуни 1983 во Лондон е ќерка на грчкиот крал Константин II и Ана Марија. Таа е четврто дете по големина на Константин. Била родена 10 години откако нејзиниот татко бил сменет од престолот и 9 години откако монархијата официјално била укината во Грција.

Принцеза Теодора
Династија Династија Шлезвиг-Холштајн-Сондербург-Гликсбург
Татко Константин II
Мајка Ана Марија