Телевизија Арт (албански: Televizioni Art) е приватна телевизиска станица од Тетово која емитува првостепено програма на албански јазик, но многу емисии од заеднички карактер одат на македонски јазик или титлувано. Половина од филмовите се со македонски титл. Телевизијата емитува програма од 1991 што ја прави втота приватна телевизија во полошко. Програмата може да се следи во Тетово, Гостивар и регионот.

Art TV
Отпочната1991
СопственикАртан Скендери
ДржаваТетово, Македонија
Област на емитувањеТетово
СедиштеУл.Охридска 18 1200, Тетово