Тврдина Стари Град (Омиш)

Тврдината Стари Град се наоѓа во Омиш, во Хрватска. Била изградена по доаѓањето на Османлиите во 15 век.

Стари Град
(Фортица)
Fortica at Sunset.jpg
Тврдината Стари Град (Фортица)
Општи податоци
ГрадОмиш
ЗемјаХрватска