Тамил Наду
Тамил Наду - தமிழ்நாடு
Држава: Индија
Главен град: Ченај
Површина: 130.058 km²
Население: 66.396.000
Густина на население: 511 жит./km²
Јазик: тамилски јазик
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Тамил Наду во Индија


Тамил Наду е сојузна држава во јужна Индија со површина од 130.058 km² и 66.396.000 жители.