Сулејман Челебија

Сулејман Челебија (Süleyman Çelebi, (1377–1411) бил син на османлискиот султан Бајазит I и владетел на дел од Османлиското Царство во периодот до 1411 година во текот на Отоманската граѓанска војна (1402-1414).

Сулејман Челебија
Роден 1377
Починал 17 февруари 1413
Татко Бајазит I

Поврзано

уреди