Статистички завод на Турција

Статистичкиот завод на Турција (турски: Türkiye İstatistik Kurumu или TÜİK; меѓународно: TurkStat) државна служба во Турција задолжена за изготвување на официјалната статистика за земјата, нејзиното население, ресурски, стопанство, општество и култура. Основана е во 1926 г, а седиштето ѝ е во Анкара.

Надворешни врски уреди