Старков Гроб — врв на планината Ниџе. Се наоѓа на 5 километри источно од Кајмакчалан, на македонската јужна граница на висина од 1876 метри. Тука поминувала линија на Солунскиот Фронт во Првата светска војна.[1]

Поврзано Уреди

Наводи Уреди

  1. Vojvoda Stepa Stepanović u ratovima Srbije 1876-1918, Petar Opačić, Savo Skoko, BIGZ, 1984